«Βόμβα» Έτοιμη Να Εκραγεί Είναι Ο ΟΑΕΕ!

«Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, καθώς ένας στους δύο ασφαλισμένους δεν πληρώνει εισφορές.

Η κατάσταση στο Ταμείο είναι εκρηκτική και αναζητείται άμεσα λύση, ώστε οι εξελίξεις να μην επηρεάσουν γενικότερα το ασφαλιστικό σύστημα, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα μηνιαία έσοδα από εισφορές είναι 120 εκατομμύρια, ωστόσο για για συντάξεις και άλλες παροχές απαιτούνται 280 εκατομμύρια. Τα χρέη προς το Ταμείο έχουν φτάσει τα 7,5 δισ. ευρώ (μάλιστα τα 5,9 δισ. είναι από ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες) από περίπου 4 δισεκατομμύρια το 2009.
Για να βγάλει τη φετινή χρονιά το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών πήρε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να χρειαστεί επιπλέον κονδύλι 800 εκατομμυρίων.
Στο μεταξύ η εξεύρεση χρημάτων από τη ρύθμιση των οφειλών δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς μόλις 28.837 από τους 380.000 «ενεργούς» ελεύθερους επαγγελματίες έχουν περάσει από τον ασφαλιστικό φορέα. Παράλληλα υπάρχουν και άλλοι 180.000 οφειλέτες που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, χωρίς να έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους προς το ταμείο.
«Αγκάθι» αποτελεί και η αναλογία ασφαλισμένων προς συνταξιούχους, αν και εδώ πρέπει να τονιστεί πως στον ΟΑΕΕ δεν υπάρχουν παράθυρα πρόωρης εξόδου. Υπολογίζεται πως οι ασφαλισμένοι είναι περίπου 720.000, ενώ οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε σχεδόν 350.000.

ΜΑΝΤΑΤΟΦΟΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Στάση πληρωμών δημοσίων δαπανών.
    Διαγραφή όλων των χρεών προς το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση.
    Από εδώ και στο εξής 100 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία,
    συν 30 € για κάθε προστατευόμενο μέλος για ι/φ περίθαλψη και μία σύνταξη επιβίωσης στον επαγγελματία.
    Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται την μείωση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών και κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια.
    Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το νέο κόμμα: Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος. Διαβάστε, ακούστε συνέντευξη και την ιδρυτική διακήρυξη στην ιστοσελίδα μας. Ενταχθείτε εδώ ή ιδρύστε το δικό σας κόμμα για να φτάσουμε στη Βουλή το συντομότερο. http://www.youtube.com/watch?v=ATANlF3BN14

    Μόνο η ένταξη σε ένα κόμμα θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. 4.000.000 ψήφοι των υπερφορολογημένων ελευθέρων επαγγελματιών και καταδικασμένων σε ισόβια φτώχεια, κατάθλιψη, κατάσχεση και αυτοκτονία, βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, για δικαιοσύνη και εφαρμογή του συντάγματος.
    ΚΑΘΕ ΩΡΑ 100 ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ.
    ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ. Σταματάμε τα λουκέτα πριν την εξαφάνισή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαι 69 ετων καρδιοπαθεις ανασφαλιστος , πληρωνω ΙΚΑ απο 14 ετων και ΟΑΕΕ τα τελευταια 25 χρονια στην Ζ κατηγορια απο το 1991 Κατεθεσα τα δικαιολογητικα μου για συνταξη απο τον Απριλιο 2012 ,αλλα με ενημερωσαν οτι οφειλω 28500 ευρω και ενω τα 20000 μπορουσαν να παρακρατηθουν απο την εκδοθησομενη συνταξη τα υπολοιπα μετρητα και μαλιστα εντος 2 μηνων .Εμεις αφου καταστραφηκαμε οικονομικα και αδυνατουμε να επιβιωσουμε πως να πληρωσουμε αυτο το ποσον ετσι χαθηκαν και τα αναδρομικα μου γυρω στις 25000 ευρω και συνταξη δεν μου χορηγουν αν δεν πληρωσω ολοκληρο το ποσον συν προστιμα.αυτη την στιγμη αντιμετωπιζω αμεσο προβλημα επιβιωσης καθως δεν εχω κανενα εσοδο τα τελευταια χρονια ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή