Ο αδιάβαστος Άδωνις, οι ανασφάλιστοι και στο βάθος πλεόνασμα


Πραγματικά δεν ξέρει τι να σκεφθεί πια, ένας καλόπιστος παρατηρητής τις ημέρες αυτές.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το γεγονός ότι περάσαμε τον ρουβίκωνα των τεσσάρων ετών του Μνημονίου και η Eurostat επικύρωσε χθες το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας. Ένα πρωτογενές πλεόνασμα ωστόσο, όπως πολλές φορές έχει γράψει από το βήμα αυτό το on Med.gr, το οποίο αποτελεί ευγενική χορηγία των παρόχων υγείας και του συνόλου των ελλήνων απλήρωτων πολιτών από πολλά εργασιακά μετερίζια.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται όταν πανηγυρίζει για το γεγονός εξόδου της χώρας μας από το Μνημόνιο, αφού γνωρίζει ότι στην γωνία ένα καινούριο μνημόνιο, πακέτο στήριξης, ή Μεσοπρόθεσμο – ονομάστε το όπως θέλετε- μας κλείνει ήδη το μάτι. Θα έπρεπε να ντρέπεται όταν πανηγυρίζει για το τέλος του Μνημονίου, το οποίο άφησε πίσω του εκατομμύρια ανασφάλιστους, νοικοκύρηδες εργαζόμενους και επιχειρηματίες που απώλεσαν την υγειονομική και ασφαλιστική τους κάλυψη, που άφησε πίσω του αυτοκτονίες, ψυχολογικά προβλήματα, σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας ( που αναφύονται και πάλι μετά από δεκαετίες όπως φυματίωση, ελονοσία, λοιμώδη νοσήματα) και μία εξαθλιωμένη κοινωνία η οποία κάποτε ήταν περήφανη και ανδρεία και σήμερα έχει διαλυθεί.
Ο τομέας της υγείας- ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της κοινωνίας αλλά και του τεράστιου ελληνικού προβλήματος- χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος από τις επώδυνες μνημονιακές πολιτικές τις οποίες υπηρέτησε με ιδιαίτερη αφοσίωση ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Πολιτικές, οι οποίες άφησαν εκατομμύρια ανασφάλιστους πίσω, και είναι πράγματι τόσο ειρωνικό, ο ίδιος ο υπουργός που συνετέλεσε στην διάλυση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, να μην γνωρίζει τον ακριβή αριθμό ανασφάλιστων που έχει σήμερα η Ελλάδα.

Χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της φαρμακευτικής Roche Hellas με αφορμή την δωρεά φαρμάκων σε ανασφάλιστους ύψους δύο εκατ. ευρώ, ερωτηθείς για τον αριθμό των ανασφάλιστων που διαθέτει η χώρα μας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα γνωρίζει με ακρίβεια σε τρεις εβδομάδες- μέσω του συστήματος Άτλας-  ενώ εκτίμησε ότι αυτός κυμαίνεται μεταξύ 1,9 με 2,4 εκατ. άνθρωποι, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ αλλά και άλλοι υγειονομικοί φορείς, κάνουν λόγο για 3 εκατ. ανασφάλιστους.
Όπως επεσήμανε ακόμη στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, μέχρι τον Ιούνιο, θα έχει ανακοινώσει πακέτο στήριξης  για την φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, καθώς όπως σημείωσε «οι ανασφάλιστοι αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση». Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, βρίσκεται στην αναζήτηση ενός επιπλέον πόρου για την φαρμακευτική περίθαλψη, όπως είπε. Ανεξάρτητα όμως εάν βρεθεί ο πόρος αυτός ή όχι, ο υπουργός Υγείας μπορεί να ...κοιμάται ήσυχα, αφού το ευαίσθητο αυτό κομμάτι φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων το έχουν αναλάβει και το σηκώνουν επάξια, οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι ιδιώτες, οι εθελοντές, ο ΣΦΕΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και τα διάφορα Κοινωνικά και Μητροπολιτικά Ιατρεία.


Διαβάστε ακόμη:

Ο Άδωνις αναγνώρισε ότι δεν ξέρει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι

Ανάσα για ανασφάλιστους η δωρεά 2 εκατ. ευρώ από την Roche Hellas

Προεκλογικά μέτρα Άδωνι για ανασφάλιστους με νέα επιβάρυνση

Υπέρ των ανασφάλιστων οι μίζες των εξοπλιστικών

Η σταύρωση της Υγείας των Ελλήνων

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με 3 εκατ. ανασφάλιστους πολίτες

Πατούλης: ο Άδωνις εξαπατά τους ανασφάλιστους (video)


Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου