ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε


1. Διαγραφή των οφειλών από τα συντάξιμα και να οριστούν από το 2009 έως σήμερα ως “ένσημα κρίσης “.
Δηλαδή όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια ,να έχει δυνατότητα συνταξιοδότησης για όσους έχουν κύρια οφειλή έως και 50.000 € , όταν του λείπουν ένσημα, με οποιοδήποτε τρόπο, α) είτε με αφαίρεση του οφειλόμενου ποσού σε (χρόνο ασφάλισης) από την σύνταξη, β) είτε με εξαγορά με την ονομασία ως (ένσημα κρίσης) όπως π.χ (στρατού, σπουδών κ.λ.π.) και γ) με αφαίρεση από το ποσό της σύνταξης.
Να μην χρεώνουν την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ εφ’ όσον ο ίδιος έχει αδυναμία πληρωμής, είναι απολύτως παράλογο να μας χρεώνουν 30€ και επίσης να μην χρεώνουν ασφάλιση , εφόσον δεν μας θεωρούν το βιβλιάριο .
2. Nα διακόπτετε η χρέωση συνταξιοδοτικών και ιατροφαρμακευτικών εισφορών όταν ο ασφαλισμένος είναι αποδεδειγμένα σε αδυναμία πληρωμής (κάτω από το όριο της φτώχειας). Δεν είναι λογικό να συνεχίζεται η χρέωση εισφορών , όταν έχει θέμα επιβίωσης.
3. Μείωση των τρεχουσών εισφορών 50% διότι ο τζίρος έχει μειωθεί από το 2009 έως σήμερα έως και 70% .
4. Ελεύθερη επιλογή της κλάσης , κατά την επιθυμία του ασφαλισμένου που έχει την δυνατότητα να εισφέρει όσο διαρκεί η κρίση ή όσο υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία επιβίωσης .
Η πρώτη κλάση να ξεκινά με το ποσό των 100€ το μήνα για τις “εντός κρίσης” επιχειρήσεις.
Έτσι θα έχει την δυνατότητα να ασφαλιστεί ο περισσότερος κόσμος , καθώς και αυτοί που είναι σε χωριά και ασφαλίζονται στον ΟΓΑ .
Ο κάθε ασφαλισμένος ότι πληρώνει , ανάλογη σύνταξη θα πάρει , τι ποιο δίκαιο .
5. Αποποινικοποίηση των οφειλών. Και αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης έως 31-12-2020.
6. Ελεύθερη βούληση στην επιλογή ασφαλιστικού φορέα μόνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , κρατικού ή ιδιωτικού , ενώ συνταξιοδοτικά να παραμείνει στο ΟΑΕΕ . (Διαχωρισμός του Κλάδου Σύνταξης από τον Κλάδο Υγείας).
7. Όσοι κλείνουν την επιχείρησή τους λόγο οικονομικών δυσκολιών , και είναι άνω των 57ετών , με 30 χρόνια και άνω ασφάλισης ,να μπορούν να βγάζουν κάποια σύνταξη ανάλογη με τα ποσά που πλήρωναν και τα χρόνια ασφάλισης .
8. Όσοι πλήρωναν πέραν της υποχρεωτικής εισφοράς ,δηλαδή είχαν ανέβει κλίμακα προαιρετικά και πλήρωναν παραπάνω χρήματα από την υποχρεωτική κατηγορία ,τη διάφορα αυτή για όσα χρόνια πλήρωναν να αφαιρεθεί από της οφειλές που έχουν σήμερα .
9. Καταργηση ασφαλιστικής ενημερότητας από τον ΟΑΕΕ για θέματα ΔΟΥ.
10. Ασφάλιση σε όσους διατηρούν την επιχείρησή τους και έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 25,000€ ετησίως και 1000€ για κάθε παιδί.
11. Μείωση υπαλληλικού προσωπικού στον ΟΑΕΕ με αξιολόγηση , αν υπάρχει πλεόνασμα ,για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του. Κάνοντας αξιολόγηση και κατάργηση κάθε είδους επιδόματος , κατάργηση των κατασκηνώσεων για τα παιδιά των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ.
Τα παιδιά των ασφαλισμένων δεν έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν κατασκήνωση.
12. Λογιστικός έλεγχος στο ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ-ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ-ΤΣΑ) από το 1995 στα αποθεματικά τους.
13. Μια άλλη πρόταση προς το αρμόδιο υπουργείο μήπως μπορέσουν κάποιοι να ανταποκριθούν στις ρυθμίσεις είναι : Αφού μειώσουν τις εισφορές στα τρέχοντα , αλλά και σε αυτά που οφείλουν οι ασφαλισμένοι έως 50% , με ελεύθερη επιλογή δηλαδή να μπορούν όσο διαρκεί η κρίση να μπαίνουν στην χαμηλότερη κατηγορία και φυσικά οι οφειλές να ρυθμίζονται επίσης με την χαμηλότερη κλάση δίχως προσαυξήσεις και δίχως την χρέωση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και το υπέρ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ.
Μόνο έτσι , τουλάχιστον το 90% των ανασφάλιστων θα έμπαινε σε ρύθμιση , ο ΟΑΕΕ θα εισέπραττε χιλιάδες ευρώ και θα απαλλαχτεί από τον ανασφάλιστο κόσμο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προτεινόμενες ρυθμίσεις της πολιτείας.
(Παρακαλώ τους διαχειριστές να επεξεργαστούν με κάποιους γνώστες του θέματος και να κάνουν παρατηρήσεις όπου χρειάζεται ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου